חיפוש
לוגו עם הטקסט: "חותם אמינות"

סרטן צוואר הרחם

להאזנה:

 

רשלנות רפואית במקרים של סרטן צוואר הרחם

ביכולה להביא לקיצור בתוחלת החיים של החולה ואף למות המטופלת.

רשלנות רפואית יכולה להיגרם כתוצאה מאיחור באבחון המחלה, או טיפול שגוי בה. מאחר וגלוי מוקדם של סרטן הרחם יכול להבטיח החלמה וחזרה לחיי שגרה רשלנות במקרים אליו יכולה להיות חמורה ולגרום נזק בלתי הפיך לחולה. הגורם העיקרי להיווצרות סרטן הרחם הוא נגיף הפפילומה (HPV) המועבר ביחסי מין.

הנגיף גורם לשינויים בתאי צוואר הרחם. התאים הנגועים הופכים לתאים קדם-סרטניים ברמת התפתחות מדורגת. כיום כמעט וכבר אין ספק לעניין העובדה כי גילוי מוקדם של סרטן הרחם עשוי להציל חיים. ישנה בדיקה פשוטה יחסית ואפקטיבית המסייעת לאבחון סרטן צוואר הרחם אשר נקראת בדיקת משטח צוואר הרחם, ומבוצעת בידי גניקולוג.

אם הנך סבורה כי לא נעשו לך הבדיקות השגרתיות לאיתור המחלה כראוי/בזמן או לא פוענחו כראוי, ו/או שקיבלת טיפול שגוי שהוביל להחמרה במצבך הבריאותי, מומלץ ייעוץ מקצועי עם עורך-דין הבקי בתחום.

עילה לרשלנות רפואית – סרטן צוואר הרחם

  • חוסר ברור מקיף ומפורט של תולדות התפתחות המחלה בקרב משפחת המטופלת או תסמינים מיוחדים של המטופלת בעבר, המצריכים מעקב.
  • יש לבצע מעקב אחר גורמי סיכון להתפתחות סרטן הרחם. חוסר ביצע מעקב יחשב כרשלנות רפואית. המעקב יערך בין היתר על: קיום יחסי מין מגיל צעיר, קיום יחסי מין עם בני זוג מתחלפים לאורך השנים, הדבקות בנגיפים שונים על ידי בני הזוג, בעיקר מסוג Papilloma, המוכר כמחולל סרטן צוואר הרחם, עישון ועוד.
סרטן צוואר הרחם
סרטן צוואר הרחם

על הרופא להפנות את המטופלת לביצוע בדיקות, לזיהוי נשים בסיכון

  • Pap Smear – הכוללת לקיחת דגימה ממשטח צוואר הרחם באמצעות מברשת עדינה ומאפשרת מעקב אחר שינויים טרום סרטניים. הבדיקה מומלצת לביצוע בשגרה עבור נשים.
  • קולפוסקופיה – בדיקה אשר נעשית באמצעות מכשיר, המוחדר לנרתיק ומאפשר לבחון שינויים ברקמת צוואר הרחם.
  • ביופסיה – לקיחת דגימה של חלק מהרקמה לצורך בדיקה. מתבצעת לרוב תחת הרדמה מקומית.
  • חיתוך – עשיית שימוש במכשיר חד לצורך חיתוך חלק מהרקמה.
  • LEEP – שימוש בתיל אלקטרוני חם, לצורך הסרת חלק מהרקמה.
  •  גרידה – גירוד הרקמה באמצעות מכשיר דמוי כפית.

אבחון שגוי של ממצאי הבדיקות, יכול להוות עילה לרשלנות רפואית

סרטן צוואר הרחם – הטיפול

במרבית המקרים שבהם מתגלה סרטן צוואר הרחם יש צורך בניתוח וטיפול בהקרנות. לעיתים משתמשים גם בטיפולים ביולוגים ובטיפולי כימותרפיה.

למרות הידע והמודעות ההולכים וגוברים בקרב נשים, עדיין מתרחשים מקרי רשלנות רפואית באבחון סרטן צוואר הרחם של רופא הנשים המטפל והתעלמותו מתלונות המטופלת, אבחון המחלה נעשה בשלבים מאוחרים מדי.

עילת רשלנות רפואית עשויה לקום בגין אבחון מאוחר או שגוי של סרטן צוואר הרחם, עקב התפשטות המחלה ושליחת גרורות לאיברים שונים בגוף.

צריכים ייעוץ מקצועי ? אנחנו כאן בשבילכם