צלצלו עכשיו: 03-915-8400

חיפוש
רשלנות רפואית לוגו
לוגו עם הטקסט: "חותם אמינות"

רפואה ומשפט

להאזנה:

 

תחומי רפואה ומשפט נפגשים בעיקר כאשר ישנה הפרה כלשהי של זכויות החולה או כאשר מתרחשת רשלנות רפואית ויש צורך בתביעה

קיימים חוקים רבים בתחום המשפטי המתייחסים לרפואה. ישנן לא מעט סוגיות שהמשפט הרפואי עוסק בהן כגון – זכויות החולה, הסכמה מדעת, סודיות רפואית, רשלנות רפואית, זכויות קטינים, מוגבלים וקשישים, הריון ולידה, תרומת זרע, פונדקאות, הפסקת הריון (על רשלנות רפואית בהריון), חולה הנוטה למות, ניסויים בבני אדם, ביוטכנולוגיה, השתלות איברים וסחר איברים, ריפוי מחלות חשוכות מרפא באמצעות שיבוט, השתלת גנים בגוף החולה, הגנה על מידע גנטי ועוד מגוון רב של נושאים, שרק הולך וגדל.

המשפט הרפואי מוסדר בחקיקה ובפסיקה וחוצה את גבולות המשפט האזרחי, המשפט הפלילי, דיני משפחה, דיני עבודה, הדין המנהלי ודיני הראיות. עיקרי החוקים במשפט הרפואי: חוקי ביטוח, חוקי פיצויים מיוחדים, חוקי שיקום, חוקי יסוד ועוד.

רשלנות רפואית

כאשר מדובר ברשלנות רפואית, ישנן דרכים ואופנים שונים לבדוק את נושא הרשלנות, להלן מצורפים הסברים של מספר מושגים מתחום הרפואה והמשפט, הקשורים בדרך כלל לתביעה בגין רשלנות רפואית:

מבחן הרופא הסביר – בתביעת רשלנות רפואית, ישנם קריטריונים שונים, לפיהם קובע בית המשפט אם הטיפול הרפואי שניתן לתובעים אכן עמד בסטנדרטים המקובלים, או אם לא. מבחן הרופא הסביר, הנו היבט חשוב ובעל משמעות רבה בכל תביעת רשלנות רפואית, ועל בית המשפט לבחון היטב האם הטיפול הרפואי שניתן לתובע עמד בסטנדרטים הרפואיים שהיו מקובלים בעת מתן הטיפול.

רפואה ומשפט
רפואה ומשפט

חובת הגילוי של רופא – חובת הגילוי כלפי החולה לפני תחילת הטיפול הרפואי, נגזרת ממהותו של הטיפול, מחיוניותו, האם הטיפול ניסיוני בזמן קבלתו, מהשפעת גילוי המחלה על מצבו של המטופל, וכמו גם מיכולתו של המטופל הספציפי להבין את המשמעויות השונות של סוג הטיפול ועוד.

כאשר מדובר בטיפול שאינו מציל חיים ושאינו מיועד למנוע סכנת חיים מיידית – יידרש המטפל למסור מידע נרחב יותר על הטיפול, האלטרנטיבות האחרות שקיימות, הסיכונים הכרוכים בטיפול, תופעות לוואי והנחיות שונות נוספות. הכלל שנקבע בפסיקת בתי המשפט הינו כי היקף הגילוי והיידוע ייגזר מציפייתו של החולה הסביר. משמע – על הרופא למסור למטופל את האינפורמציה שאדם סביר היה נדרש לה, על-מנת לגבש החלטה אם להסכים לטיפול המוצע.

חשוב לזכור כי חתימה על טופס הסכמה, אינה כשלעצמה תנאי מספיק לקיומם של חובת הגילוי וההסכמה מדעת מצד הרופא בבחינת רשלנות רפואית. למידע נוסף על עו"ד רשלנות רפואית ועל הנושא בכללי.

למידע נוסף על רפואה ומשפט צרו עמנו קשר.

 

עו"ד דוד פייל בפייסבוק | ביוטיוב | באינסטגרם | מייל: moked@df-law.co.il

צריכים ייעוץ מקצועי ? אנחנו כאן בשבילכם