צלצלו עכשיו: 03-915-8400

חיפוש
רשלנות רפואית לוגו
לוגו עם הטקסט: "חותם אמינות"

סרטן כליות

להאזנה:

 

האדם הראשון אליו אנו פונים כאשר אנו לא חשים טוב הוא רופא המשפחה, על-כן גם במקרה של סרטן כליות רופא המשפחה הוא הראשון לשלוח לבדיקות ומומחה בהתאם לתלונות ולמחושי ההממצאים ברה שטן כליות אמורים להדליק אצל הרופא נורת אזהרה ולהחשיד בקיום המחלה ולהפנות לבדיקות מעמיקות יותר ולרופא מומחה בתחום. על רופא המשפחה להפעיל שיקול הדעת ולגלות אחריות לגבי מצבו של המטופל, ולגלות ערנות במידה וחלה הידרדרות במצב הרפואי.

 

לעתים נוצר חשש שחלה רשלנות רפואית באבחון סרטן כליות

אם הנך חושב ששאננות מצד הרופא לגבי תלונותיך הובילה לאבחון מאוחר של מחלתך או אם הטיפולים שקיבלת לא היו נכונים ויעילים בהתאם למצבך הגופני- כנראה שיש עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית.

 

שיטות הטיפול הנפוצות בסרטן הכליות

  • ניתוח – ניתוח היא האופציה המועדפת והנפוצה לטיפול בסרטן הכליות. זהו טיפול מקומי. ישנם מספר סוגי ניתוחים להסרת כליות. הבחירה נעשית לפי שלב המחלה: ניתוח רדיקאלי – הסרת הכליה והבלוטה, ניתוח פשוט – הסרת כליה בלבד. וניתוח חלקי – הסרת החלק הנגוע בכליה.
  • תסחוף עורקי – טיפול להקטנת הגידול, לעיתים מבוצע לפני ניתוח כדי להקל על המנתח.
  • הקרנות – טיפול בהקרנות – בטיפול משתמשים בקרניים עתירות אנרגיה כדי להרוג תאים סרטניים.
  • טיפול ביולוגי – זהו סוג של טיפול מערכתי. בטיפול זה משתמשים בחלקיקים הנודדים בדם ומשפיעים על תאים בכל הגוף. בטיפול ביולוגי משתמשים ביכולת של מערכת החיסון להילחם בסרטן.
  • כימותרפיה – גם סוג זה של טיפול הוא מערכתי. תרופות נגד הסרטן מוכנסות לזרם הדם ונודדות בגוף. למרות שזהו טיפול נפוץ בסרטן, כימותרפיה לא עוזרת במיוחד נגד סרטן בכליות ולכן זהו לא טיפול נפוץ לחולי סרטן כליות.
סרטן כליות
סרטן כליות

סרטן כליות – הוכחה משפטית לרשלנות רפואית

פקודת הנזיקין קובעת כי הרופא חייב לנהוג בהתאם לסף המקצועי המקובל בתחומו.

על בית המשפט לבדוק באם התנהגותו של הרופא ואופן קבלת ההחלטות עומדת בהתאם למקובל בתחום הרפואי שהיה קיים בתקופה בה ארע המקרה.

אם בית המשפט הגיע למסקנה, שהרופא המטפל פעל בדרך לא מקובלת אשר חורגת מהנורמות המקובלות, ושרשלנותו באבחון שגוי או מאוחר של המחלה גרמה באופן ישיר לנזקו של התובע, יימצא הרופא אשם ברשלנות רפואית ותחול עליו אחריות ועל המוסד הרפואי בו הוא מועסק לפיצוי התובע.

רשלנות רפואית מצריכה ידע רב וחוות דעת מעמיקות של רופאים בכירים. מיומנות עורך הדין בהוכחת התביעה היא קריטית.

 

סוגי סרטן הכליה

גברים, בעיקר מבוגרים, נוטים לחלות במחלה זו יותר מאשר בנשים. קיים סוג נדיר אחד, גידול על-שם וילם, הידוע גם כנפרובלסטומה הפוגע בילדים צעירים מאוד. רוב סוגי סרטן הכליה הם מסוג סרטן תאי הכליה (Renal Cell Cancers, RCC). ישנם גם תת-סוגים שונים של סרטן הכליה שהנפוץ ביותר הוא סרטן תאים בהירים.

 

רשלנות רפואית סרטן כליות

רשלנות רפואית סרטן כליות מתבטאת במחדל מצד הצוות הרפואי כמו אבחון מאוחר או שגוי שמביא להסתבכות המחלה, מתן טיפול שאיננו מתאים, העדר מעקב אחר חולה ועוד. כל אלו עשויים להשפיע לרעה על המחלה ולגרום לנזקים קשים, מפגיעה חמורה באיכות החיים ועד אובדן סיכויי ההחלמה. האם ייתכן שגם המקרה שלכם מצדיק תביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית? קראו ובדקו:

 

סרטן כליות – מאפיינים וגורמי סיכון

מחלות כליה שתוקפות את אחת או שתי הכליות ופוגעות בתפקודן, בדרך כלל מביאות לשיבושים שונים ממחסור בהורמונים שהכליה מפרישה ועד יציאה מאיזון נוזלים ומלחים תקין שעשויים להיות מסוכנים ביותר. סוכרת, זיהומים, לחץ דם גבוה ומחלות כליה תורשתיות הן רק חלק מהתופעות הרפואיות שנקשרות לאזור זה, כאשר סרטן הכליות נמנה עם תחלואת הכליות הקשה ביותר.

סרטן הכליה אמנם נפוץ יותר בקרב גברים ובדרך כלל יופיע בכליה אחת, אך הוא עשוי להופיע גם אצל נשים ובשתי הכליות במקרים נדירים. 90% מסוגי סרטן זה הם מסוג RCC – סרטן תאי הכליה שלו מספר תתי סוגים. למעשה, הגורמים המדויקים לסרטן הכליה אינם ידועים, אך ישנם מספר גורמים שמגבירים את הסיכון לחלות בו:

מרבית החולים הם אנשים מעל גיל 60, מעשנים כבדים לאורך זמן ממושך, בעלי עודף משקל ומצבים רפואיים קיימים כמו לחץ דם גבוה או מחלת כליות מתקדמת, בייחוד בקרב אנשים שזקוקים לדיאליזה. כיום ידוע שגם חשיפה לחומרים מסוימים עשויה לגרום לסיכון מוגבר לחלות בסרטן הכליה, למשל אנשים שעובדים בתעשיית הפלדה והפחם מול כבשני אש, חשיפה לעופרת, אסבסט ועוד.

ומה לגבי התרחיש התורשתי? ובכן, מרבית מחלות סרטן הכליה אינן גנטיות, אך ישנו מצב שבו שני קרובי משפחה או יותר מפתחים סרטן כליות. במצב כזה, יתר בני המשפחה ייחשבו כברי סיכון גדול יותר לחלות במחלה. השתייכות לקבוצת הסיכון מאפיינת גם את הסובלים ממחלת וון היפל-לינדאו (Von Hippel-Lindau) שבה גנים פגומים עוברים בתורשה ועלולים לפתח סרטן בשתי הכליות.

 

רשלנות רפואית באבחון תסמיני סרטן כליות

תסמיני סרטן הכליות אינם פשוטים לזיהוי ולא פעם המחלה מאובחנת לגמרי במקרה, בעקבות בדיקה אחרת שבוצעה וחשפה ממצאים מתאימים. לשמחתנו, רוב הגידולים נחשפים במועד מוקדם שמאפשר טיפול בזמן, אך כאשר הגידול קטן במיוחד ועדיין לא גורם לתסמינים, ייתכן שהבדיקות לא יאתרו אותו עדיין.

בין התסמינים האפשריים עשוי החולה לחוות ירידה בלתי מוסברת במשקל, כאב עמום בצד הגוף, חום ממושך, הזעות לילה ותשישות כללית, מתן שתן דמי ותחושה של גוש באזור הכליה. בכל אחד מהמצבים הללו יש לפנות מיד לרופא המשפחה והוא מצידו מחויב להפנות אתכם לכל הבדיקות המתאימות כדי לאשש או להפריך את קיומו של סרטן הכליות.

 

רשלנות רפואית בהפניה או עריכת בדיקות לזיהוי סרטן בכליות

כדי לאפיין את המצב הרפואי הנוכחי ואת התסמינים שמהם סובל המטופל, הרופא יצטרך לבצע בדיקה גופנית ותשאול רפואי שמכוחם יוכל להפנות למספר בדיקות נדרשות כמו אולטרה סאונד, CT, MRI, נטילת ביופסיה מרקמה בגוש הכלייתי, בדיקות דם ושתן ולעתים גם צילום רנטגן.

כאשר הבדיקות מצביעות על קיומו של סרטן הכליות, יש צורך לאבחן גם את גודלו של הממצא ואת שלב המחלה, מה שיקבע בסופו של דבר את סוג הטיפול המתאים ביותר. הטיפול המקובל והנפוץ ביותר הוא הסרת הגידול בניתוח, כך שיהיה אפשר להיפטר ממנו באופן נקודתי ובטרם נגרם נזק נוסף.

 

רשלנות רפואית סרטן כליות במעמד הטיפול

אם מדובר במחלה שאובחנה בשלב מתקדם יותר והגידול עצמו משמעותי או שכבר התפשט לאזורים נוספים, ייתכן שיהיה צורך לכרות באופן חלקי או מלא את הכליה הפגועה (כריתת כליה מתרחשת גם באופן מניעתי לעתים, בדומה לכריתת שד), את קשריות הלימפה ולעבור טיפולים כימותרפיים.  אדם שכלייתו הוסרה יכול כמובן להמשיך לתפקד רגיל לחלוטין עם כלייתו אחת.

 

אילו מקרים ייחשבו כרשלנות רפואית סרטן כליות?

הצגנו על קצה המזלג את ההשתלשלות האפשרית משלבי הזיהוי של המחלה או השתייכות לקבוצת הסיכון ועד לפתרונות הרפואיים האפשריים לטיפול בסרטן הכליות. כאשר מתייחסים לרשלנות רפואית סרטן כליות, הרי שקיימת האפשרות שבכל אחת מהתחנות שבדרך דברים ישתבשו ויתרחשו כשל, טעות או חריגה מפרקטיקות רפואיות מקובלות שאלמלא התרחשו, לא היה נגרם נזק למטופל.

כך לדוגמה, רופא ששמע ממטופל שגילו מעל 60 והוא מעשן רוב חייו על כאבים תכופים בצד או על תשישות מוגברת ועדיין מתעלם מכך ולא מפנה לבדיקות המתאימות, עשוי להיחשב כמי שהפר את חובת הזהירות כלפי המטופל ולהיחשף לתביעת רשלנות רפואית מצידו. במקרה אחר, ייתכן שטעות בניתוח להסרת הכליה גרמה לזיהום או דימום פנימי והיא תיחשב לרשלנות רפואית בניתוח בפני עצמה.

 

נזקים אפשריים כתוצאה מהרשלנות

רשלנות רפואית סרטן כליות נגרמת עקב מספר גדול של תרחישים, חלקם ייגרמו הן בעקבות שגיאות או טעויות אנוש (למשל בדיקה ש"אבדה" ולא נשלחה מהמעבדה לרופא המטפל או טעות בזיהוי החולה) והן בעקבות הפרה חמורה של נהלים כמו אי הסכמה מדעת של המטופל לעבור טיפול מסוים שהוסברו בו השלכות וסיכונים, או חריגה מסטנדרטים רפואיים בהתאם למבחן "הרופא הסביר".

כל מקרה רשלנות רפואית מוביל כמובן לתוצאות קשות ולעתים טראגיות, בייחוד כאשר מדובר בטיפול במחלת הסרטן.

חולה שאובחן באיחור עשוי לגלות על מחלתו בשלב שבו אין עוד דבר שניתן לעשות כדי לבלום את התפשטותה, אדם שנותח ברשלנות צפוי לסבול מנזקים רבים לשארית חייו ועוד שלל תרחישים כאלו, צפויים לפגוע באיכות חיי המטופל, לגרום להחמרת מצבו הרפואי ולעתים אף להכניס אותו לסכנת חיים שיכולה הייתה להימנע לחלוטין.

 

פנייה לעורך דין רשלנות רפואית וגיבוש תיק התביעה

עורך דין רשלנות רפואית שיקבל אליו את הטיפול במקרה ויגבש את תיק התביעה, יצטרך לעמוד על מספר הוכחות משפטיות. ראשית – עליו להוכיח כי נגרמה רשלנות מצד אנשי הצוות הרפואי (רופא משפחה או רופא מומחה, אונקולוג, כירורג, אחות, טכנאי מעבדה, רופא מרדים וכן הלאה). שנית, עליו לקשור סיבתית בין הרשלנות שהתרחשה לבין הנזק שנגרם בפועל.

הוכחות אלו דורשות לא רק את כל המידע הרפואי בנוגע לבדיקות, הטיפולים, ההפניות והפרוצדורות שעבר נפגע הרשלנות אלא גם מסקנות רפואיות מקצועיות שישפכו אור על נסיבות המקרה ויצביעו על מידת אחריותו של הגורם הרשלני, כמו גם על חומרת והיקף הנזקים שמהם סובל התובע.

על מנת לעשות זאת, ייעזר עורך הדין במומחה רפואי שיספק חוות דעת מתאימה, התומכת בטענות התביעה. למעשה, ככל שהמומחה הוא איש מקצוע מוכר וותיק יותר בתחומו, כך בית המשפט יתן משקל רב יותר לחוות דעתו וצפוי להביא אותה בחשבון בעת פסק הדין.

אם אכן ישתכנע בית המשפט כי נגרמה רשלנות, הנתבע (גוף או מוסד רפואי וגם איש הצוות הרפואי באופן אישי) יחוייב לשלם פיצויים לנפגע, שעל פי רוב מסתכמים במאות אלפי שקלים בהתאם לחומרת הנזק.

 

אם חליתם בסרטן כליות והתרחשו אחד או יותר מהמקרים הבאים

  • לא שויכתם לקבוצת הסיכון למחלת סרטן הכליות ולא קיבלתם המלצות לשינוי אורח החיים ולא בוצע לכם מעקב רפואי מתאים.
  • לא הופניתם לבדיקות על אף תלונות שהשמעתם בפני הרופא
  • חלה טעות או שגיאה בבדיקה שבוצעה לכם
  • חלו כשל או רשלנות במתן הטיפול – בין אם תרופתי, ניתוחי או כימותרפי
  • אבחון המחלה התבצע באיחור, כתוצאה מטעות, כשל, צורך לחזור על בדיקות, התמהמהות מצד הגורמים הרפואיים.
  • אבחון המחלה היה לקוי מכל סיבה שהיא

 

אתם מוזמנים לפנות למשרד עורכי הדין דוד פייל ושות' ואנו נשמח לסייע גם לכם למצות את זכויותיכם כנפגעי רשלנות רפואית. 

עו"ד דוד פייל בפייסבוק | ביוטיוב | באינסטגרם | מייל: moked@df-law.co.il

צריכים ייעוץ מקצועי ? אנחנו כאן בשבילכם