צלצלו עכשיו: 03-915-8400

חיפוש
רשלנות רפואית לוגו
לוגו עם הטקסט: "חותם אמינות"

רשלנות רפואית – סרטן העור

להאזנה:

 

כאשר חל שיבוש בתהליך התרבות וחלוקת תאי העור בגוף מתפתחת מחלת סרטן העור. הגוף מייצר תאים חדשים, שאין בהם צורך, התאים הישנים אינם מתים נוצר עודף של תאים שהופכים ומתגבשים לרקמת גידול.סרטן העור יכול להתפתח במקומות שונים בגוף אשר חשופים לשמש ויכול להתפתח גם באיברים מוסתרים בגוף.

רשלנות רפואית באבחון סרטן עור מתבטאת בשורה של מעשים, המהווים הפרה של חובת הזהירות, אשר חלה על הרופא המטפל וכל סטייה מהסטנדרטים, המצופים ממנו ב'מבחן הרופא הסביר', העילה יכולה להיות כנגד רופא המשפחה, אליו פנה החולה או רופא העור אליו נשלח החולה לצורך אבחון סרטן.

הטיעונים במצב זה, יתמקדו בחוסר אבחון, אבחון מאוחר או שגוי של המחלה, אשר הובילו להתפשטות המחלה בגוף, החמרה במצב החולה וגרימת נזקים בלתי הפיכים.

סרטן העור – סוגים עיקריים

  1. באזור הפנים, ובאברים החשופים לשמש. קצב התפשטותו הוא איטי ואינו מתפשט לאזורים אחרים בגוף.
  2. מתפתח בעיקר באיברים חשופים לשמש, אך יכול להופיע גם באזורים אחרים. שולח גרורות למערכת הלימפה ולאיברים נוספים בגוף.
  3. סרטן העור מסוג מלנומה ממאיר – הסוג המסוכן ביותר מבין סרטני העור. מופיע בעיקר באזורים חשופים לשמש: ראש, עורף וידיים, אך גם על החזה או על הגב.

סרטן העור סימנים – אבחון המחלה

במקרים בהם קיים חשד להתפתחות סרטן העור, נדרש הרופא לערוך ביופסיה של העור, על מנת לוודא את אבחון המחלה.

קיימים מספר שיטות לביצוע ביופסיה:

ביופסיה בנקב, ביופסיה בחתך, ביופסיה ניתוחית וביופסיה בגילוח.

כאשר הרופא אינו פועל על פי הדרכים המקובלות ישנה עילה לתביעה.

רשלנות רפואית - סרטן העור
רשלנות רפואית – סרטן העור

סרטן עור – אבחון שגוי של המחלה

אבחון השלב בו מצויה המחלה, לאחר הביופסיה, הינו שלב המשפיע ביותר לגבי אופי וסוג הטיפול שיינתן, ועל כן אבחון שגוי מהווה עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית.

סרטן עור מסוג Basal Cell Carcinoma: סוג זה שכיח יותר, מהווה 95% ממקרי סרטן העור.

הגידול מתפתח באיטיות, נוטה ליצור כיבים (פצעים) ומתפשט לעיתים רחוקות מאד לחלקי גוף אחרים.

סרטן עור מסוג Squamous Cell Carcinoma: שכיח פחות. לעיתים רחוקות גידול זה מתפשט לבלוטות הלימפה האזוריות או לאיברים אחרים, אך בשכיחות גבוהה יותר מאשר סרטן תאי הבסיס.

סרטן העור מסוג Malignant Melanoma (מלנומה ממאירה): גידול סרטני ממאיר שמקורו במלנוציטים שבעור ולכן צבעו חום כהה או שחור.

 

רשלנות רפואית באבחון סרטן עור מתבטאת בשורה של מעשים המהווים הפרה של חובת הזהירות שחלה על הרופא המטפל, שגיאות, ליקויים או חריגה מסטנדרטים רפואיים מקובלים מצד רופאים וצוותים רפואיים, שגרמו במישרין או בעקיפין לנזקים שהיה ניתן למנוע. האם ייתכן שגם במקרה שלכם התרחשה רשלנות באבחון או בטיפול בסרטן העור? קראו ובדקו:

 

השומה התגלתה כממאירה רק כעבור 4 שנים

מעשה באדם בן 50 ששומה בגבו התחתון הציקה לו מאוד. אז הוא פנה לרופאת המשפחה, משם לרופא עור ולבסוף למנתח פלסטי שביצע כריתה מוצלחת של השומה. אותה שומה הגיעה לבדיקה פתולוגית ונקבע שהיא מסוג Compound nevus, דהיינו שומה שפירה ותמימה שלא מצריכה המשך טיפול או מעקב.

שנתיים מאוחר יותר, סבל אותו אדם מבקע מפשעתי. באשפוז בבית החולים התגלה שמקור הכאבים הוא בבלוטות הלימפה המקומיות ונערכה להן ביופסיה. האבחנה הייתה חד משמעית: מלנומה ממאירה, המהווה סרטן עור קטלני. הטיפול לכך בוצע במהירות רבה: המטופל נותח והוסרו רוב הבלוטות באזורי האגן והמפשעה שנחשדו כנגועות.

אלא שהסאגה לא הסתיימה כאן והמטופל הוסיף לסבול מחום גבוה, דבר שהביא את הצוות הרפואי לבצע בדיקת אולטרסאונד בגין חשד לגרורות בכבד. שוב עבר המטופל ניתוח ושוב התגלו גרורות בכבד, גם הן מסוג מלנומה ממאירה. המטופל נאלץ לטיפולים כימותרפיים ואימונותרפיים וכשנתיים לאחר מכן נפטר למרבה הצער ממחלתו.

בבדיקה חוזרת של כל הממצאים ולאחר שמשפחתו הגישה תביעה, התבררה האמת המרה: אותה שומה שנבדקה חזרה עם שגיאה חמורה באבחנה ואכן הייתה אמורה להיכתב כמלנומה ממאירה.

 

סרטן העור: מאפיינים מרכזיים

סרטן העור נמנה עם סוגי הסרטן "המפורסמים" ביותר, להם בוצעו מאמצי הסברה ומניעה רבים לאורך השנים בישראל, בייחוד בשל העובדה שחשיפה מוגברת לקרינת UV מהווה סיכון חמור למחלה זו. גורמי סיכון נוספים למחלה הם שימוש במתקני שיזוף שונים, זיהום אוויר ועישון.

כ-95% מהמקרים הם מסוג קרצינומה של תאי בסיס – מחלה שהתפתחותה נחשבת לאיטית מאוד והרי שאלו בשורות טובות, שכן אפשר לאבחן מוקדם מאוד את הגידול ולטפל בו בהצלחה.

 

רשלנות רפואית באבחון סרטן העור

את אבחון המחלה אפשר לחלק לשלושה שלבים מרכזיים:

 

אבחון יזום מצד המטופל

ניתן כיום להיבדק אצל רופא העור כדי לזהות סימנים חשודים לקיומו של סרטן עור, כמו בליטות חדשות שהופיעו או נקודות חן בולטות, נגעים שהגוון, הצורה או המרקם שלהם השתנו, נגעים כואבים או מדממים, פצעים עוריים שלא חולפים במשך יותר מחודש ימים ועוד.

 

אבחון מצד הרופא

רופא שמקבל אליו מטופל, נדרש לבצע אבחנה שכוללת תשאול רפואי מקיף לגבי השתייכותו של המטופל לגורמי סיכון אפשריים. בנוסף, הוא יערוך בדיקה גופנית באמצעות מכשיר מתקדם הקרוי דרמטוסקופ שמאפשר לזהות נגעים חשודים.

 

הפניית המטופל לביופסיה

כאשר נמצא נגע חשוד שיש לבדוק, הרופא יצטרך להסירו באופן מלא או חלקי ולהעביר את הדגימה למעבדה, שם היא תיבדק ותחזור עם תשובה מתאימה.

 

כאשר מתרחשת רשלנות רפואית סרטן העור בכל אחת מה"תחנות" הללו, הרי שהיא צפויה להשפיע בפועל על יכולת הריפוי וההחלמה מהמחלה, על אופן הטיפול שיבוצע בה ועל היכולת של החולה להמשיך לנהל איכות חיים תקינה.

אם אתם מאמינים שהבדיקה שביצעתם או התלונות שהשמעתם בפני הרופא לא זכו להיענות המתאימה, שחלה טעות או שהתקיים כשל שגרעו ממצבכם הרפואי וגרמו לנזקים, מומלץ ליצור קשר עם עורך דין רשלנות רפואית בהקדם ולברר האם גם במקרה שלכם קיימת עילה לתביעת פיצויים.

סכום הפיצויים המתקבל במקרים של רשלנות רפואית צפוי להגיע לעשרות ואף מאות אלפי שקלים. כמובן שסכומים אלו לא יוכלו להשיב את סדר האירועים לאחור או לחסל את מחלת הסרטן, אך הם יספקו דרך טובה יותר להתמודד עם המחלה והשלכותיה ויאפשרו לנפגעים למצות את זכויותיהם מול הצד שהתרשל כלפיהם.

 

הפרת חובת הזהירות הרפואית

כאמור, אבחון מוקדם של סרטן העור עשוי להציל חיים ולכן כל רופא נדרש לפעול על פי חובת הזהירות כלפי מטופליו. לפיכך, אדם שמשמיע בפני רופאו תסמינים שמזוהים עם סרטן העור, יש לו גורמי סיכון מובהקים או שנופל החשד לכך שהוא חולה במחלה זו, יש להפנות אותו לאבחון מקיף עד לבירור מצבו ולשלול או לאשש את ההנחה הראשונית.

כמו כן, הרופא מחויב לתת את דעתו לגבי כל נגע חשוד שיאותר ולפעול באופן מהיר, מדויק ואחראי כדי לבלום אפשרות של אבחון מאוחר שמעמיד את חיי המטופל שלו בסכנה ממשית.

כאשר רופא מתעלם מסממנים חשודים, לא בודק נגעים קיימים ומתברר בדיעבד כי אותו מטופל סובל מסרטן העור, הדבר חושף את הרופא לתביעת פיצויים כנגדו. במקרה נוסף שהתפרסם בקהילה המשפטית, התגלה כי רופא מסוים נהג להסיר שומות חשודות ולהשליכן לפח, במקום להעביר אותן לבדיקה היסטולוגית. למרבה הצער, רשלנות זו גבתה את חייהם של שני מטופלים לפני שנחשפה.

גם אם סרטן העור אובחן במועד מוקדם ביותר, עדיין ייתכן שתיגרם רשלנות רפואית כלשהי. זאת מכיוון שכל מטופל יצטרך לקבל טיפול שמותאם לו ולמצבו הרפואי, לגילו, לאזור שבו הגידול הממאיר התפתח, לסוג הסרטן עצמו ולנהלים המקצועיים המקובלים לטיפול רפואי.

כאשר רופא חורג מסטנדרטים או פרוטוקולים רפואיים ובכך גורם למטופל שלו לסבול מנזק בריאותי, הרי שצומחת עילה לתביעת רשלנות רפואית בהתאם.

 

תביעת רשלנות רפואית סרטן העור

כדי לבסס תביעה של רשלנות רפואית סרטן העור, יש לפנות לעורך דין המתמחה ברשלנות רפואית שידע לתת לכם מענה מקיף ומקצועי על כל האפשרויות המשפטיות שעומדות לרשותכם והיכולת להשמיע טענות שסביר שיתקבלו בפני שופט ויטילו על הגורם המזיק את האחריות לשלם לכם פיצויים.

עורך הדין יידרש לגבש את התיק על כל ממצאיו הרפואיים, לרבות כל הבדיקות, ההפניות, הטיפולים וההליכים שביצע המטופל ולצרף אינפורמציה רלוונטית גם לגבי אישורים, מרשמים, תאריכי הפניות, צילומי הדמיה, רקע רפואי של המטופל וכל מסמך שעשוי לשפוך אור נוסף לגבי חומרת הרשלנות והיקף הנזקים של התובע.

עם כל המסמכים הללו יפנה עורך הדין למומחה רפואי בתחום התביעה (רופא עור מומחה למשל) במטרה לנסח חוות דעת שתתמוך בטענות התביעה ותעמוד הן על הרשלנות עצמה והן על היקף הנזקים שנגרמו וחומרתם. המומחה הרפואי יהיה אמור להביא את "הקול" של הפרקטיקות, הנהלים והאתיקה המקצועיים שהרופא חטא להם ועליו להסביר מדוע פעולותיו היו רשלניות.

כמובן שישנה חשיבות לקבלת חוות דעת ממומחה מנוסה, בכיר ומוכר ככל האפשר בתחומו הרפואי, שכן בתי המשפט מעניקים משקל גדול יותר למומחה שכזה ביחס למומחים רפואיים צעירים או מנוסים פחות בעבודת שטח.

 

ההוכחות הנדרשות לביסוס רשלנות רפואית סרטן העור

במשפט עצמו, יצטרך עורך הדין להציג ולפרט את נסיבות המקרה, להציג דוגמאות לטיפול המתאים ולהתבסס במידה רבה על חוות הדעת הרפואית, המשקפת את האופן שבו הרופא המטפל חרג מנהלים מקובלים ולקשור סיבתית בין התרשלותו לנזקים שנגרמו לתובע.

אם אתם סבורים שנפגעתם מרשלנות רפואית שנוגעת לאבחון, לטיפול או לגילוי על מחלה בסרטן העור, אל תהססו לפנות למשרדנו. משרד עורכי הדין דוד פייל ושות' מתמחה כבר מספר עשורים בתחום הרשלנות הרפואית וצבר ניסיון עשיר והצלחות משפטיות רבות שנוגעות לרשלנות רפואית בסרטן העור. פנו אלינו ונדאג להעניק לכם שירות אישי, מקצועי ובלתי מתפשר, עד להשגת התוצאה המשפטית הטובה ביותר.

עו"ד דוד פייל בפייסבוק | ביוטיוב | באינסטגרם | מייל: moked@df-law.co.il

צריכים ייעוץ מקצועי ? אנחנו כאן בשבילכם