צלצלו עכשיו: 03-915-8400

חיפוש
רשלנות רפואית לוגו
לוגו עם הטקסט: "חותם אמינות"

רשלנות רפואית בברית מילה

להאזנה:

 

ברית מילה היא הליך נפוץ מאד. זהו הליך כירורגי לכל דבר, המקובל מבחינה תרבותית דתית בקרב היהודים בכל העולם. ההליך נחשב לפשוט ומהיר, אך לצערנו, אנו שומעים על מקרים של רשלנות רפואית גם בברית מילה, מקרים שבהם ההליך לא צלח והתינוק נותר עם נזקים חמורים לאחר שבוצע. המשיכו לקרוא למידע נוסף על רשלנות רפואית בברית מילה, ומה ניתן לעשות במקרים אלו.

מקרים כאלה מצדיקים פנייה לעורך דין רשלנות רפואית, עורך דין המתמחה במקרים זהים דומים ומציע את שירותיו לנפגעים. עורך הדין מייצג את לקוחותיו – את התינוק ואת בני משפחתו (ההורים לרוב) בפני בית המשפט ובפני המערכות האחרות, הרלוונטיות, ועיקר עבודתו היא להוכיח את הקשר הסיבתי שבין הנזק שנגרם לתינוק לבין ההליך עצמו, ברית המילה, כדי להראות שאכן מדובר ברשלנות רפואית, שבגינה מגיע לתינוק ולהוריו פיצוי כספי.

 

סיבוכים בעקבות ברית המילה

המוהלים, המבצעים את ברית המילה, אינם רופאים והם ללא השכלה או הכשרה רפואית כלשהי. אולם, לרוב הם מנוסים מאד ומיומנים במלאכה ומעבר לכך מדובר, כאמור, במסורת חשובה, מסורת עתיקת יומין שעליה אין עוררין. מכיוון שמדובר בתינוקות רכים, בני 8 ימים, ומכיוון שאיבר המין רגיש וגם עדין מאד, הליך זה יכול להיות מלווה בסיבוכים קלים, אך לעיתים, כפי שקרה לא מעט פעמים, גם בסיבוכים מורכבים וחמורים ביותר.

כ-6 אחוז מהתינוקות שעוברים ברית מילה נוטים לסבול מסיבוכים, המצריכים התערבות רפואית וטיפול מידי או מאוחר יותר. הסיבוכים באים לידי ביטוי בצורות שונות ובמידות חומרה שונות. לעיתים, מדובר בפגיעה אסתטית, הנובעת בשל ביצוע לא מקצועי של בית המילה וחיתוך מוגזם של עור.

לעיתים מופיע זיהום באזור החתך, שיכול לחלוף מעצמו בתוך מספר ימים ולעיתים להיות גם חריף מאד ולגרום לזיהום מערכתי. במקרים אחרים מדובר באובדן חלק מאיבר המין, מה שנחשב לסיבוך נדיר מאד, ובמצבים אחרים בהיווצרות של ציסטה במקום או בעקמת של הפין. במקרים מסוימים מופיע דימום מאסיבי מאד לאחר ביצוע החתך ולפעמים הרפס.

רשלנות רפואית בברית מילה
רשלנות רפואית בברית מילה

חובת הזהירות

מקרים של רשלנות רפואית בברית מילה אינם מקרי רשלנות רפואית קלאסים, שכן לא מדובר בגורם רפואי מוסמך, כמו רופאים או צוות רפואי אחר, אלא במוהל בלבד. זו גם הסיבה מדוע לא ניתן לדרוש ממוהל, וכפי שדורשים מהצוותים הרפואיים, לנהוג באותה רמת מיומנות, אך כן מוטלת עליו אותה מידה של אחריות לנהוג באופן שהוא סביר ולא לסטות או לחרוג מכך וכן נדרשת ממנו גם מידת זהירות רבה.

פעולותיו של המוהל נבחנות אל מול פעולותיו של כל מוהל סביר ולא אל מול פעולותיו של רופא ועליו להיות מקצועי בדומה לכל מוהל מקצועי, מנוסה ומיומן אחר.
כאן, בדיוק, נכנסת לתמונה "חובת הזהירות", הנדרשת גם מהרופא. חובת הזהירות, מונח משפטי מוכר מאד בתחום הרשלנות הרפואית, מוטלת על רופאים מתוקף תפקידם ומעמדם. מהרגע שבו הם קיבלו על עצמם לטפל בחולים, הם מחויבים על פי החוק להביא אתם רמת זהירות גבוהה ומיומנות רבה הנדרשות במסגרת יחסי רופא-חולה.

חולים זכאיים לכך שרופאיהם, המטפלים בהם, ינקטו באמצעי זהירות סבירים ויעשו ככל שביכולתם על מנת למנוע נזקים לא רצויים כתוצאה מההליך הרפואי. במקרים בהם בוצע טיפול שאיננו הולם, התעלמות ממצבו הקודם של החולה, הפנייה להליכים לא מתאימים ועוד, הרי שמדובר בהפרת חובת הזהירות, המצדיקה תביעת רשלנות רפואית. הדבר, כאמור, רלוונטי גם למקרים של ברית מילה, תוך בחינת התנהלותו של המוהל שביצע זאת.

 

רשלנות רפואית בברית מילה – דוגמא

לפני מספר שנים הוגשה לבית משפט השלום שבירושלים תביעת רשלנות רפואית כנגד מוהל. הורי התינוק העידו בפני עורך דינם ובפני בית המשפט כי שבוע לאחר ביצוע ברית המילה, החל התינוק לסבול מבעיות במתן שתן. מודאגים מאד, פנו ההורים לייעוץ רפואי וגילו לתדהמתם כי איבר מינו של התינוק נפגע בעקבות רשלנות המוהל בזמן ברית המילה.

הורי התינוק הגישו תביעה לבית המשפט כנגד המוהל וטענו כי מדובר במקרה של רשלנות רפואית. לטענתם, הרשלנות באה לידי ביטוי הן בזמן ההליך עצמו והן לאחר מכן, בביצוע המעקב שלקה בחסר. המוהל, מצדו, טען כי בנם סבל ממומים שונים עוד לפני ברית המילה, נקודה שהועלתה בפני ההורים לפני ההליך ואף לצדה ניתנה גם המלצה שייבדק אצל רופא ילדים. המוהל הניח כי ההורים אכן עשו זאת וביצע את ברית המילה כפי שנדרש ממנו.

בית המשפט, לאחר שבחן את התביעה, החליט לקבלה. בפסק הדין, טען בית המשפט כי כל מוהל סביר היה חייב לוודא, עוד לפני שמבצע את ברית המילה, כי התינוק במצב בריאותי תקין וכך גם איבר מינו. בנוסף, אם אכן מזהה חריגה כלשהי, חובה עליו להביא את הדבר לידיעתם של ההורים ולהמליץ להם לפנות לרופא מטפל. קל וחומר, כאשר מדובר במוהל עם ותק רב, כמו במקרה זה. השופט פסק, בעקבות כך, פיצוי בגובה של 65,000 ₪, אותו התבקש המוהל לשלם להורי התינוק.

במידה ויש לכם חשש שנעשתה רשלנות רפואית בברית מילה, רצוי לפנות לעו"ד מקצועי ומנוסה בתחום.
למשרד פייל ושות' 20 שנות הצלחה בייצוג נפגעי רשלנות רפואית ובליווי הנפגעים עד קבלת הפיצוי המקסימלי.
לקביעת פגישת ברור וייעוץ ללא התחייבות,פנו אלינו.

לשיתוף לחצו:

על אף שאנו עושים מאמץ לפרסם תוכן עדכני ומדויק יובהר כי האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי. בנוסף, יש לקחת בחשבון שמידע משפטי מטבעו עשוי להתעדכן ולהשתנות. העושה שימוש באמור, עושה כן על דעת עצמו ובאחריותו בלבד.

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?
Array

צריכים ייעוץ מקצועי ? אנחנו כאן בשבילכם