הנחיות למימוש הזכויות הרפואיות שלכם
זכויות רפואיות נכות כללית – התנאים הנצברים לזכות הינם:
- בני 18 ועד גיל פרישה.
- לבעלי נכות רפואית מליקוי של יותר מ25% נכות ובעלי 40% נכות רפואית, או מי שבעל 60% נכות, עקרות בית בעלות 50% נכות.
- מי שאבד את כושר השתכרותו ב – 50% לפחות.
- מי שאין לו כל הכנסה העולה על 45% מהשכר הממוצע במשק.
מימוש זכויות רפואיות – מחלת מקצוע
- מחלה שנקבעה לפי סעיף 85 – ישנה רשימה סגורה של מחלות אשר לא ניתן להרחיבה. מחלת מקצוע חייבת להיות בעלת אופי וגורמים של אותה המחלה.
- תוקפה – בתקנות יש פירוט התאריך בו מוכרת המחלה כמחלת מקצוע.
- קשר – הוכחת קיום הקשר בין המחלה למקום העבודה, כאשר נטל ההוכחה היא על העובד, אולם גם אם העובד פרש ואז חלה, עדיין הוא יוכל להוכיח ולזכות בפיצוי.
מימוש זכויות רפואיות – שיקום
- תושב ישראל מגיל 18 עד 64 אישה, 67 גבר.
- הכנסתך ירדה ב- 50% עקב מצבך הרפואי . או לחלופין כושר השתכרותך אינו עולה על 25% מהשכר הממוצע במשק.
- עקב ליקוי גופני, שכלי, נפשי ממחלה או תאונה הינך בעל נכות רפואית מינימאלית של 40% כעובד ו-50% כעקרת בית.
זכויות בריאות כלליות
קבלת שירותי בריאות – השירותים הבסיסיים לו זכאי המטופל כאזרח המדינה כגון: שירותי סל הבריאות, שמירת פרטיות, טיפולים חלופיים, ביטוחים משלימים, רפואה מונעת, ועוד.
טיפול רפואי נאות – זכויות המטופל, הזכות לטיפול רפואי נאות הוא תוצר ישיר של חוק הביטוח הממלכתי והוא כולל: איסור הפליה, חוות דעת נוספת, קבלת טיפול רפואי חירום, בדיקה רפואית בחדר מיון, קבלת מידע ותיעוד רפואי ועוד.
הסכמה מדעת – חייבת להיות הסכמה מדעת של המטופל לטיפול, כחלק מזכותו של אדם לאוטונומיה. כל אדם חייב לקבל מידע מלא על עצמו וזה כולל את הטיפול הרפואי הנעשה בו וכן על מיומנות והכשרת הרופא. מידע חשוב נוסף מתייחס להיקף הטיפול המוצע כולל סיכויים וסיכונים ואפשרויות טיפול חלופיות, כל זאת על מנת שהמטופל יוכל להחליט מהו הטיפול הנכון עבורו.
סודיות רפואית: סודיות רפואית מתייחסת לכל מידע שהגיע לידיעת הרופא המטפל בתוקף תפקידו ולצורך הטיפול, המידע כולל גם עקיף אשר ללא קשר לטיפול הרפואי. המידע שנמסר למטפל הוא חסוי ומחובתו לשמור על המידע בסוד.
פנייה לעורך דין רשלנות רפואית או ענייני עבודה תעזור לכם.